#4 Evita

Soms zorgt het vormen van een gefundeerde mening ervoor dat een nostalgisch gevoel plaatsmaakt voor woede. Dat overkomt Annemiek in deze aflevering. Benno was – zoals we van hem gewend zijn – al wat zuurder. Centraal in deze aflevering staat de musical Evita. Het levensverhaal van de Argentijnse Eva Duarte. Ze trouwde met president Juan Perón en werd een van de machtigste vrouwen van de wereld. Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice bewerkten haar biografie tot de wereldwijd bekende musical Evita. De eerste productie op West End werd geregisseerd door (daar is hij weer!) Harold Prince. In 1978 ging Evita op West End in première met in de hoofdrollen Elaine Paige en David Essex. Een jaar later vertolkten Patti LuPone en Mandy Patinkin de rollen van Evita en Che op Broadway.

Benno heeft een persoonlijke geschiedenis met Evita. Na zijn afstuderen speelde hij in 1996 in de versie met Pia Douwes (of) Doris Baaten, Bill van Dijk en Frans Limburg. De vertaling was in handen van Seth Gaaikema.

Ten tijde van de tweede Nederlandse productie was Annemiek’s musical fandom op haar hoogtepunt. Ze zag de voorstelling voor het eerst in 2006 op West End. Vlak daarna ging het televisieprogramma ‘Op zoek naar Evita’ van start. De zoektocht naar de musicalactrice die Evita in de nieuwe productie mocht vertolken werd gewonnen door Brigitte Heitzer.

Ook hebben Benno en Annemiek het over de film uit 1996 waarin popicoon Madonna Evita speelt. De rol van Che is in handen van Antonio Banderas.

In deze aflevering wordt er uiteraard weer gestrooid met namen van andere musicals: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar, Sunset Boulevard, The Phantom of the Opera, Love Never DiesThe Beautiful Game, Cinderella, Les Miserables en Chess.

Even nog een stukje zangtheorie. We hebben het over belten, de kopstem en de borststem.