#8 Miss Saigon

Vandaag is het tijd voor Benno’s lievelingsmusical: Miss Saigon! Shakespeare ten tijde van – vanuit Westers perspectief – de Vietnamoorlog. In Vietnam wordt deze periode namelijk de Amerikaanse oorlog genoemd. Componist Claude-Michel Schonberg zag deze foto en raakte geinspireerd. Samen met zijn companion en liedtekstschrijver Alain Boublil baseerde hij Miss Saigon op de opera Madame Butterfly van Puccini.

Benno vindt het logo van Miss Saigon het beste logo van alle musicalproducties ooit.

We roemen Lea Salonga, oftewel de originele Kim. In The making of Miss Saigon is te zien hoe de Filipijnse zangeres en actrice gecast wordt. Ze zingt onder andere het nummer dat uit de voorstelling geschrapt werd: Too much for one heart.

In de bonusaflevering analyseren en bespreken we de evolutie van het personage Ellen. Haar solo heette eerst Now that I’ve seen her. Later werd de tekst veranderd in Her or me. Sinds de Nederlandse productie uit 2011 zingt Ellen Maybe. Aan Brigitte Heitzer de eer om met Toch nog in premiere te gaan.

Benno noemt de series Dirty Lines en Pam & Tommy en Annemiek de serie Redlight.

Musical, ik vind hier iets van zou Musical, ik vind hier iets van niet zijn, als we niet met namen van musicals zouden strooien: Come from away, Les Miserables, Titanic, Evita, Tarzan en Book of Mormon.