#9 Foxtrot

Foxtrot is het enige woord, maar vooruit, we lichten de aflevering in deze shownotes verder toe. In de jaren ’60 begon het duo Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink met het maken van Nederlandse musicals. Onderzoeker en schrijver Sanne Thierens schreef naar aanleiding van haar proefschrift over de musicals van dit duo het boek Mjoezikul. Bovendien was ze een van de initiatiefnemers van de tentoonstelling Zeur niet in het Allard Pierson museum. Ook droeg ze bij aan het boek De Nederlandse musical over de totstandkoming van dit genre.

Er zijn twee versies van Foxtrot in Nederland te zien geweest. In 1977 bestond de cast o.a. uit Willem Nijholt, Gerrie van der Klei en Trudy Labij. De regie en choreografie was in handen van Paddy Stone. In de herneming in 2001 waren Paul de Leeuw, Sanne Wallis de Vries, Carice van Houten, Jenny Arean, Annemarie Jung, Eva Van der Gucht, Malou Gorter en Wende Snijders te zien.

We hebben het over de serie Anne Plus en de film Call me by your name. Benno noemt het boek Een klein leven

Wil je meer van en over Annie en Harry weten? Luister dan naar Gijs Groenteman‘s De grote Harry Bannink podcast of de radio musicals Madam en Heerlijk duurt het langst. Lees de biografie Anna door Annejet van der Zijl of bekijk de serie Annie M.G.

En wonder boven wonder noemen wij weer diverse titels van andere musicals, zoals Cabaret, De Jantjes, My Fair Lady, Heerlijk duurt het langst, En nu naar bed, Met Man en Muis, Wat een planeet, Madam, De dader heeft het gedaan, Ping Ping, Annie, Was getekend Annie M.G. Schmidt en The Sound of Music.

Sinds kort werken we samen met Dide Vonk van de Makers podcast. We zijn het initiatief Voor we verder gaan gestart. Dit is een samenwerkingsverband tussen onafhankelijke podcastmakers.