Wij vinden hier iets van

Hallo! Wij zijn Benno Hoogveld & Annemiek Lely. Collega’s, vrienden en import Amsterdammers. Onderweg van of naar het theater voeren we goede gesprekken over … Ja, waarover eigenlijk? Alles dus.

Benno over Annemiek:
‘Annemiek ken ik nu drie jaar. Ze kwam namelijk bij Solo Stories werken. Sindsdien zijn we veel meer dan collega’s, want er is er maar één met wie ik uren in de auto kan zitten en filosoferen over … alles eigenlijk! En over ‘eigenlijk’ gesproken … dat is haar lievelingswoord. Verder is Annemiek afgestudeerd theaterwetenschapper, maar daar heeft ze voor deze podcast weinig aan. Ze kan heel hard lopen en maakt zich hard voor mensen met psychische klachten. Ze was zelfs een tijdje het gezicht van de Hersenstichting. Annemiek heeft het meest positieve karakter dat ik ken. En oh ja … ze heeft een hond … Charlie. En koopt alles waar Takkie op staat. Nu zwijg ik even.

Annemiek over Benno:
‘Benno werd vlakbij waar ik opgroeide geboren, alleen wel een paar jaar eerder. Toen Benno los ging op de toneelschool, lag ik namelijk nog in de wieg. Inmiddels mag Benno zichzelf een trotse Jordanees noemen. Hij is artistiek leider en regisseur bij het kleinste en fijnste productiehuis in Nederland: Solo Stories! Sinds een jaar of drie is Benno officieel mijn baas, maar zoals dat in theaterland kan, ben ik dol op hem. Zonder #metoo. Benno houdt van musicals, maar niet van mjoesikals en schaamt zich daar niet voor. Benno noemt zichzelf zuur en dat gaat deze podcast bewijzen. Of niet, want met voorstellingen als ‘Ma’, ‘Emma wil leven’ en op het moment in de Nederlandse theaters te zien: ‘Doet sneeuw pijn’ toont hij juist zijn grote hart. Stiekem wil Benno namelijk dat we allemaal wat liever voor elkaar zijn.’

Wil jij weten wat we van iets vinden?
Stuur dan gerust een mail naar annemiek@ikvindhierietsvan.nl en wie weet behandelen we jouw onderwerp in een volgende aflevering!